cannot put down a brush with one click while in Stroke....ghost bug from the past

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
User avatar
Peter Wassink
Posts: 3475
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam (Basse-Lotharingie)
Contact:

cannot put down a brush with one click while in Stroke....ghost bug from the past

Post by Peter Wassink » 06 Jul 2018, 10:28

For some reason i cannot put down a brush with one click while in Stroke.
i can 'click drag the brush' and you can put it down in " One point Dot" or "Dot" but not in stroke!?

The weirdest thing. i could only find this reference to it, from 2009 when it was fixed by Hervé
now it turns up on one of our Linux machines

what makes it particularly strange is that it is only one of 18 machines that does this...!?


Patrice wrote:
I found a bug when clicking to draw. If you don't move when clicking, nothing i printing on the working area. I found this when using the soft with the mouse. To by-pass it I had to move the pointer on 1 pixel.

several times reported now, ... and already fixed by Hervé (Wed Sep 16, 2009) :
Hervé wrote:
ZigOtto wrote:
a new freehand tool's (mis)behaviour ...?
with a custombrush, attempting to apply (paste) it by a single LMB-click
with freehand Stroke tool doesn't paste the brush anymore, ... until a mouse drag .
previously, I always cut and pasted custombrushes in freehand mode without any problem.
The spline interpolation at the beginning of the stroke is better with this version, but it draws nothing if the position doesn't change.
OK, Fixed.



latest tvpaint version on:
11.0.8 -64 bits (CentOS linux 7.4.1708 Core (x86-64) nov 2 2017
Intel core i7-6700K CPU @ 4.00GHz x 4 - 15.6 GiB
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win10/64 Home - Xeon Quadcore E5410@2.33Ghz - 12Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 8Gb RAM

User avatar
mox
Posts: 733
Joined: 13 Feb 2006, 19:24
Contact:

Re: cannot put down a brush with one click while in Stroke....ghost bug from the past

Post by mox » 06 Jul 2018, 18:25

Did you check "Line Smoothing"?
Depending on the options you set, it may be impossible to make a "one click stamp".
Jerome Lorin
Portfolio
(Win8/TVP 11.0.8-64 bits pro)

User avatar
Peter Wassink
Posts: 3475
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam (Basse-Lotharingie)
Contact:

Re: cannot put down a brush with one click while in Stroke....ghost bug from the past

Post by Peter Wassink » 09 Jul 2018, 08:03

thankx mox.
good suggestion.
But today the problem didn't occur on that machine, and switching the line smoothing on/off didn't make a difference.
weird... one of those things...
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win10/64 Home - Xeon Quadcore E5410@2.33Ghz - 12Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 8Gb RAM

Post Reply