Page 6 of 8

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 07 Dec 2014, 17:29
by schwarzgrau
Sure. And thank you again.

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 08 Dec 2014, 09:26
by Mads Juul
schwarzgrau wrote:Sure. And thank you again.
It works here.
So I can't find the bug sorry :(

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 23 Apr 2015, 13:00
by NathanOtano
Something stupid but the script wasn't working for me for a while and i tried all i was able to find on the topic, and I just noticed with a teacher that it was because our after effect at school is in french and the script in english. I had to replace "footage" line 8 in the javascript with "Métrage" in french.
I thought it can be usefull to mention it here among the other bugs.

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 23 Apr 2015, 13:27
by Fabrice
NathanOtano wrote:Something stupid but the script wasn't working for me for a while and i tried all i was able to find on the topic, and I just noticed with a teacher that it was because our after effect at school is in french and the script in english. I had to replace "footage" line 8 in the javascript with "Métrage" in french.
I thought it can be usefull to mention it here among the other bugs.
that mighht explain it didn't work in japanese either. thanks for the tip !

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 23 Apr 2015, 23:05
by schwarzgrau
I got some problems with the After Effects import script since some while. Today I exported a scene and got this Error message while running the script inside of After Effects "MESSAGE 2 : Please Select a PNG Exported From TVPaint" or sometimes "Please Select a PNG Exported From TVPaint 1". I checked all layer names and exported again, checked the files and their names. Everything seems right.
Then I tried to import an old folder (which I already imported a while ago) and got the same error message. I thought maybe it has something to do with my folder structure and moved the folder in my root directory, but I still got this Error.
Maybe it has something to do with OS X 10.10 Yosemite, cause I'm not sure if I ever used your script successful since updating.

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 24 Apr 2015, 06:16
by Mads Juul
schwarzgrau wrote: Maybe it has something to do with OS X 10.10 Yosemite, cause I'm not sure if I ever used your script successful since updating.
Maybe Adobe have changed something in the scripting. At this point I'm not subscribing to Adobe anymore and I don't have Mac anyways. So as it looks now I will not change the script in the near future.

But if someone is using it and knows how to Script then please make changes and upload it here.

Sorry I can't help

Kind Regards Mads

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 19 Jun 2015, 14:40
by Fabrice
So for those who wants the script to work with a Japanese After Effect, you have to change the 8th line of the script :

From :

Code: Select all

if(lele=="Footage"){
To :

Code: Select all

if(lele=="フッテージ"){
After that, it should work.

(Thanks to Hironori Takagi for the information)

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 21 Jun 2015, 15:03
by NathanOtano
This is a modified version of the script by Duduf when he was at our school for our annecy films. It should work for all languages, and we also added an effect on each layer that detects each instance. It does nothing by itself but you can copy the keys on a time remap, for exemple. If you want your compositing to follow the exposures instead of applying on all images (and if so it's also faster to calculate).

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 21 Jun 2015, 21:23
by schwarzgrau
Very helpful, thank you (and Duduf)

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 28 Jun 2015, 07:32
by skeh
thanks!
it's very useful! :D

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 24 Jun 2016, 12:27
by EmBocca
Hi Mads,

Thanks for the script it's really great !

Did you make an update version for Tvpaint pro 11 ?
I can't find it.

Thanks a lot.

EB

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 24 Jun 2016, 12:28
by schwarzgrau
It still works in TVPaint 11, at least for me. Have you tried it?

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 27 Jun 2016, 14:52
by EmBocca
Yes I've tried but it's not really stable.
I saw there is an update 1.04 but the file is damaged I can't extract the archive .rar
I work on max osx
Did somebody already solved the problem ?

Thanks a lot !

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 27 Jun 2016, 15:07
by schwarzgrau
I don't know what you exactly referring to when you ask if someone fixed it. 1.0.4 is basically 1.0.3 with some small changes made by Nathan and Duduf, it seems a bit more stable to me, but maybe that's just my imagination.
However the archive seems broken, so I uploaded the version I'm using for you. Hope this helps.
AE_TVPAINT_EXP_IMP_1.0.4.zip

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Posted: 27 Jun 2016, 15:21
by EmBocca
Great, it works well !
Indeed the file was corrupted.
I'm so happy now.

Thanks a lot !