[macOS] Update on TVPaint 11.0.9 lag issue

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
User avatar
daninski
Posts: 257
Joined: 01 Oct 2015, 12:13
Location: Budapest/Newport
Contact:

Re: [macOS] Update on TVPaint 11.0.9 lag issue

Post by daninski » 02 Sep 2020, 12:25

Ok, finished my film so I tried the latest version of TVPaint. The lag on the brush is terrible. I colour at my normal speed, and a few seconds later the line lazily weaves about the area.

The timeline lag seems to have gone though, but I'm going back to 11.0.8.
http://www.daninski.com
Award winning director with an iMac from about 2013 and a cintiq from about 2009, there's some RAM too.

User avatar
Xavier
Site Admin
Posts: 273
Joined: 01 Oct 2019, 11:08

Re: [macOS] Update on TVPaint 11.0.9 lag issue

Post by Xavier » 07 Sep 2020, 08:45

Ok, before anything could you please try to start blank, without the previous cache and settings ?

Here we tested on two Macs before the beta release, the lag seemed to be fixed :(

User avatar
schwarzgrau
Posts: 1087
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: [macOS] Update on TVPaint 11.0.9 lag issue

Post by schwarzgrau » 07 Sep 2020, 08:52

I tried that too, which didn't help AND you have to reinstall all settings manually (layerpresets, custom panels, keymaps, themes) which can get pretty annoying
Mac OS X 10.13.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq 22HD
Mac OS X 10.13.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq Companion 2
SCHWARZGRAU.COM

User avatar
daninski
Posts: 257
Joined: 01 Oct 2015, 12:13
Location: Budapest/Newport
Contact:

Re: [macOS] Update on TVPaint 11.0.9 lag issue

Post by daninski » 07 Sep 2020, 12:01

Xavier wrote:
07 Sep 2020, 08:45
Ok, before anything could you please try to start blank, without the previous cache and settings ?

Here we tested on two Macs before the beta release, the lag seemed to be fixed :(
Hi,

I tried via Thierry a version and I did that with a fresh user so no presets or anything and I still had lag. I sent him a video.

Ta,

Dan
http://www.daninski.com
Award winning director with an iMac from about 2013 and a cintiq from about 2009, there's some RAM too.

User avatar
Soom
Posts: 786
Joined: 25 Jul 2011, 16:25
Location: World
Contact:

Re: [macOS] Update on TVPaint 11.0.9 lag issue

Post by Soom » 07 Sep 2020, 12:26

schwarzgrau wrote:
07 Sep 2020, 08:52
I tried that too, which didn't help AND you have to reinstall all settings manually (layerpresets, custom panels, keymaps, themes) which can get pretty annoying
I confirm - tried it too. No effect on 64 bit - still lagging. But 32bit works fine (so far)
Hackintosh, OS 10.13.6, Cintiq 22", TVP Pro 11.0.10, http://danasb.com

Post Reply