Hide Hidden Clips

This section is dedicated to the feature & improvement requests (be sure what you are asking does not exist yet in TVPaint Animation ;) )
Post Reply
User avatar
NathanOtano
Posts: 1135
Joined: 01 Apr 2014, 07:07
Location: Biarritz, France
Contact:

Hide Hidden Clips

Post by NathanOtano » 26 Jan 2022, 13:19

Hey :)
I'd be happy to be able to "clean the project view" by hiding all hidden clips with a switch

Best,
Working on Windows 10
Creator of Disnosc, providing storyboard, animation and design for 2D realistic pictural animation: https://www.disnosc.fr/ - nathanotano@disnosc.fr
Highly interested in animation workflows, I'm open to scripting new TVP functions for individuals and studios.

User avatar
schwarzgrau
Posts: 1229
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: Hide Hidden Clips

Post by schwarzgrau » 26 Jan 2022, 15:46

oh this would be really really useful. Something like the "shy-toggle" in After Effects, which works for all deactivated layers.
Windows 10 21H1 / TVP 11.5.3 PRO WIBU / Cintiq 22HD
Windows 10 21H1 / TVP 11.5.3 PRO WIBU / Mobile Studio Pro 16" (2019)
INSTAGRAM

Xavier
Site Admin
Posts: 1647
Joined: 01 Oct 2019, 11:08

Re: Hide Hidden Clips

Post by Xavier » 26 Jan 2022, 22:06

NathanOtano wrote:
26 Jan 2022, 13:19
Hey :)
I'd be happy to be able to "clean the project view" by hiding all hidden clips with a switch

Best,
I remember implementing a similar "focus" function, that is available when you right click the visibility button :
Capture d’écran_2022-01-26_20-36-17.png
Capture d’écran_2022-01-26_20-36-17.png (47.06 KiB) Viewed 2793 times
Currently it works with the color groups only :
Capture d’écran_2022-01-26_20-38-19.png
Capture d’écran_2022-01-26_20-38-19.png (35.79 KiB) Viewed 2793 times
We can imagine a toggle function "hide inactive layers / show inactive layers" ... but I'm afraid it would disturb the beginners !
They'd be frightened because they lost half of their layers :roll:
sorry, I did my best

User avatar
slowtiger
Posts: 2724
Joined: 08 May 2008, 21:10
Location: berlin, germany
Contact:

Re: Hide Hidden Clips

Post by slowtiger » 26 Jan 2022, 22:20

Maybe functions like this stay hidden until the user has worked 100 hours with TVPaint ... you have to play your way up to this level ... (just kidding)
TVP 10.0.18, Mac Pro Quadcore 3 GHz, 16 GB RAM, OS 10.11, QT 7.7.3

Xavier
Site Admin
Posts: 1647
Joined: 01 Oct 2019, 11:08

Re: Hide Hidden Clips

Post by Xavier » 26 Jan 2022, 22:22

slowtiger wrote:
26 Jan 2022, 22:20
Maybe functions like this stay hidden until the user has worked 100 hours with TVPaint ... you have to play your way up to this level ... (just kidding)
:mrgreen:
sorry, I did my best

User avatar
NathanOtano
Posts: 1135
Joined: 01 Apr 2014, 07:07
Location: Biarritz, France
Contact:

Re: Hide Hidden Clips

Post by NathanOtano » 03 Feb 2022, 15:59

I actually was talking about hiding clips, not layers. Kind of what happens in the "timeline/editing" view actually, in the project view. You see only the visible clips
Because when working on a storyboard, I usually end up with a lot of hidden alternate shots I don't what to delete but my project view gets filled up pretty quickly

I think it could also be nice for layers but we would need a little warning icon somewhere to not forget they are hidden (could be an icon next to the "eye" icon at the top of the layers, would be a simple toggle to hide completely hidden layers)
For the clips, the icon could be next to the icons on the left (could be colored in green or orange or something when active)
Working on Windows 10
Creator of Disnosc, providing storyboard, animation and design for 2D realistic pictural animation: https://www.disnosc.fr/ - nathanotano@disnosc.fr
Highly interested in animation workflows, I'm open to scripting new TVP functions for individuals and studios.

User avatar
Peter Wassink
Posts: 4015
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Hide Hidden Clips

Post by Peter Wassink » 09 Feb 2022, 00:19

Xavier wrote:
26 Jan 2022, 22:06

We can imagine a toggle function "hide inactive layers / show inactive layers" ... but I'm afraid it would disturb the beginners !
They'd be frightened because they lost half of their layers :roll:
following this thread i agree it would be very usefull to easily hide all layers that are inactive

And i would vote to add a "focus on active layers" function next to the already present "focus on current colorgroup"
maybe you can highlight the eye icon in the layer panel with some red to alert the user that this is active?
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win11/64 Pro - AMD Ryzen 9 5900X 12-Core - 64Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 16Gb RAM

Post Reply